Гипсокартон

 

 Монтаж на гипсокартон на окачени стени и тавани

Гипсокартон за модерен и уютен дом

Mонтаж на гипсокартон на стени и тавани
Гипсокартонът е най-лесният и евтин вариант за обновяване на Вашия апартамент, стая или помещение. Работата с гипсокартон и монтажат му  става приятна с качествените  материали, с които ние (remonta.org) работим. Можем да монтираме гипсокартон както на стени така и на тавани. Специализирали сме се и в монтаж на скрити осветления, които правят домът Ви по-модерен и уютен. Преграждането на помещения с помощта на гипсокартонът и оформянето на нови стаи не е проблем за нас. Препоръчително е, след като се изгради металната скара и преди да се монтират гипсокартонените плочи, да се постави изолационна вата в преградната стена. По този начин ,отделните помещения биват и звукоизолирани, което е много важно за тишината и комфорта във всяка една стая.

гипсокартон ремонт

Гипсокартон в ремонтно помещение

Важно при монтажа на гипсокартон е металната скара да бъде много добре нивелирана и отвесирана. Така вероятноста  да се образуват разминавания на отделните плочи от гипсокартон е минимална. На вече монтирания гипсокартон трябва да се попълнят фугите със специялна кашообразна шпакловъчна смес. Тази смес с помощта  на армираща лента се нанасят върху фугите на отделните гипсокартонени плочи и на местата с крепежни елементи. Така подготвените стени и тавани могат да бъдат обработени с подходяща по размер шкурка (използва се за премахване на ненужния материал от шпакловъчната смес). И така, вече сме готови за Латекс. Но, преди латекса, повърхностите от гипсокартон  трябва да бъдат обработени със специално подбран грунд, след което минаваме две ръце латекс и сме готови.

Има голямо разнообразие от предлаганите на пазара гипсокартонени плочи и дебелини. Някои от тях са: стандартен гипсокартон, влагоустойчив, (обикновено зелен на цвят) перфориран, пожароустойчив гипсокартон и други.

Предлаганите дебелини са от 5 до 15 мм.

Доверете се на професионализма и се свържете с нас на посочените контакти.
бутон за споделяне
 

Беше последно променено 8 февруари 2017 от Евгени